Zucchero със „свръхдоза любов“ в София (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Zucchero live in Sofia Copyright: Licata.bg/ Rumina Georgieva

Нищо не може да спре „свръхдозата любов“ (как се казва актуалното му турне – „Overdose D’Amore“), която италианският бунтар Zucchero е готов да раздаде. Опита се Ковид, опитаха се и личните му здравословни проблеми, но Zucchero стигна до България в най-добрата си форма. И след концерт във Варна, излезе пред разпродадената Зала 1 на НДК снощи, 29 април, по покана на SME.

Два часа италианецът не спря да разлива мощния си глас, който звучи завидно кристално за неговите 68 години. В сетлиста на шоуто се редуваха по-нови парчета с вечните му хитове, но в нови аранжименти, поукротили огнения драйв, с който са характерни изявите му. Видяхме един по-спокоен Zucchero с много красиви и разпяти изпълнения, акцентиращ върху по-баладичните си песни. Но в крайна сметка името на турнето му е „Overdose D’Amore“. Е, от време на време се показваха и рогата на дявола, които пробождаха с дрезгавината на уникалния му глас като нож и палеха с рок заряда си.

Италианецът пристигна с 4-членен бенд и една зашеметяваща беквокалистка, която през цялото време се опитваше да „открадне“ шоуто, кипяща от енергия и с безкраен диапазон на гласа. Двамата направиха невероятно изпълнение „Diavolo in me“ на финала, а тя се превърна в основен акцент с изпълнение на „Nutbush City Limits“ на Тина Търнър, докaто Zucchero сменяше дрехите си зад сцената. Финалът, без изненади, беше отреден за „Senza una donna“.

ZUCCHERO:

Четете още по темата