Frenzee с абсолютно див концерт в София (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Frenzee live in Sofia Copyright: Licata.bg/ Ivanichka Kyuchukova

Frenzee са гръцко трио, съставено от двама братя и една сестра с променен генетичен код, в който е инжектирана висока доза пънк и австралийски рок. Абсолютно откачени (точно каквото име са си избрали – от анг. frenzy – лудост, безумие), диви и правещи музика по собствени правила, те стъпиха отново на сцената на клуб Mixtape 5 снощи /24.04/, завръщайки се само половин година след последния си концерт в България.

ЯВЛЕНИЯ

Аполония (вокали), Адонис (китара) и Никос (барабани) са чистата сурова енергия на пънка на кубик, увеличена от невероятната химия помежду им. Frenzee са и поредното живо доказателство за адски силната ъндърграунд сцена в Гърция. Концертът им у нас беше от онези събития-изключения, които много приятно зачестиха в последното време, благодарение на промоутъри ентусиасти, точно като Three Chords Records. Тези концерти са на напълно непознати у нас банди (колкото и да са известни или пък с растящ потенциал в чужбина). Те се случват в малки клубове в столицата (понякога и в Пловдив), пред не голяма, но пък много отдадена публика, която търси новото и различното. Но най-важното е, че дори да не са печелившо бизнес начинание, те имат културна и образователна мисия – да разширяват границите на местния вкус, да покажат нови тенденции и да докажат, че в изкуството може всичко.

ПЪНК х3

Но да се върнем към снощния концерт на Frenzee. Тримата гърци, родени в Австралия, са абсолютни откачалки, които правят чудовищен пънк рок единствено по собствени правила. Точно като герданчето на Аполония със симпатичната абревиатура „1312“. Мега тежки рифове заливат барабанните арпежи, за да бъдат подчинени от едно миньонче с властта на гласа ѝ. Те са забавни, енергични, но най-вече – владеят публиката. Изтъкали са онази нишка, по която може да потече химията между тях и феновете. А българските фенове ли?! За тях може да се желае още единствено в количествено измерение, но качеството на присъстващите снощи кулминира в мощно пого, непрестанен хедбенгинг, дори един стейдждайвинг и всякакви подобни екшън бонуси, които може да си представите на такъв концерт.

Frenzee са истински зверове, абсолютно мотивирани и убедени в това, което правят. С много характерен собствен стил и мощна енергия, и, някак си, сме сигурни, че скоро ще наблюдаваме как името им се изкачва все по-нагоре в афишите на големи фестивали.

А до тогава – малко снимки от участието им в София:

Четете още по темата