Whispering Sons в София – не концерт, а изживяване (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Whispering Sons @ Sofia Copyright: Licata.bg/Ivanichka Kyuchukova

Whispering Sons, белгийците, които чакахме от 2019 г. да се завърнат у нас, стъпиха отново в София по-могъщи музикално от всякога. Не само заради чисто новия албум „The Great Calm“, който извадиха само преди няколко месеца и е страхотен, но и защото са група, готова да направи скока към големия шоубизнес съвсем скоро. Имат всичко – умения, характер, артистичност, собствен почерк. Липсва им само онзи голям взрив, който да ги изправи пред света. Убедена съм обаче, че и това ще стане съвсем скоро, а всички, които почти напълниха клуб „Строежа“ снощи, ще се почувстват адски късметлии, че са ги гледали от един метър разстояние.

(ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Fenne Kuppens (Whispering Sons): Докато пиша, водя най-голямата битка с вътрешните ми демони)

Fenne Kuppens и четиримата музиканти излязоха на сцената без дори намек за заучени пози, без дежурното изчакване на вокалиста да се появи последен, без гръмки думи. Просто застанаха там отпред и започнаха да правят онова, което умеят най-добре – да вълнуват хората с музиката си. Да накарат публиката не само да гледа и да слуша, но и да чувства. Fenne е уникален артист, който предава посланията си по всеки възможен начин. За нея текстовете и музиката не са достатъчни. Сценичното ѝ поведение е изключително динамично, като че цялото ѝ тяло вибрира и изписва с морзова азбука това, което иска да ни внуши. Не е трудно да се поддадеш на подобно внушение. Дори е изключително приятно да тръгнеш след Fenne и да я последваш в нейния личен свят на страхове, любови, несигурност и вътрешни битки.

Whispering Sons дойдоха по покана на Fest Team и, ако паметта му не изневерява, са първият клубен концерт, който промоутърът организира. И не само това, те явно слагат началото на нова линия в работата на организаторите, защото само след седмица, на 29 май,  Jonathan Roy ще свири за пръв път у нас в клуб City Stage.

А до тогава – малко снимки от снощи:

ФОТОГАЛЕРИЯ:

Четете още по темата