Rosalia de Souza донесе сърцето на Бразилия на Sofia Summer Fest (СНИМКИ)

Rosalia de Souza @ Sofia Summer Festival Copyright: Licata.bg

Боса нова се разля над току-що окъпания от летен дъжд център на София снощи, 3 август. Ритъмът, с който тупти сърцето на Бразилия беше донесен на Sofia Summer Festival 2022 от Rosalia de Souza и нейния бенд от страхотни музиканти – Паоло ди Сабатино (пиано), Антонио де Луизе (бас), Роберто Роси (барабани) и Сандро Дейда (саксофон и флейта).

Българската публика, която почти напълни концерта, беше сред истинските щастливци, които за пръв път могат да чуят на живо новия албум на Rosalia – „Inspirada“, с който тя в момента е на турне. Албумът излезе през март тази година и е изцяло написан от Паоло ди Сабатино, а текстовете са дело на самата певица, както тя сама разказа от сцената.

Репертоарът, който Rosalia de Souza беше подготвила за почитателите на боса нова, включваше освен песни от новия ѝ албум, но и селекция от останалите ѝ пет проекта, както и вечни боса нова класики в нов аранжимент. Живяла и работила дълго в Италия, певицата подправи гостуването си и с няколко изпълнения на италиански. Всичко това беше гарнирано с много танци и настроение между музикантите.

Четете още по темата