Отново на стадион: Imagine Dragons направиха зрелищен първи концерт в България (СНИМКИ)

Imagine Dragons @ National stadium, Sofia Copyright: Licata.bg/ Yvo Kanin

Една от супер актуалните поп рок банди в момента – Imagine Dragons, стартираха европейската част от световното си турне Mercury World Tour именно от София тази вечер, 30 юли, по покана на Honeycomb Live Bulgaria. Този концерт излезе над мащабите си у нас по две причини, които нямат нищо общо с музиката. Първата е, че група, на върха на кариерата си, която предизвиква истерия в новото поколение по цял свят, включи столицата ни в актуалния си тур. А втората – шоуто на американците за пръв път от много години, върна големите музикални събития там, където им е мястото – на стадионите.

Драконите стартираха ударно и зрелищно с конфети, пушеци и много светлини. Фронтменът Дан Рейнолдс, явно поддал се на софийската жега, облечен в спортни черни къси гащи и бял потник, предизвика хипертония в по-голямата част от присъстващите дами, които не пестиха усилия и глас в опит да привлекат вниманието му. Гласът на Imagine Dragons видимо предпочиташе по-близкия контакт в публиката и прекара по-голямата част от времето на дългия език на сцената, врязан в т.нар. Radioactive Zone. Носителите на Грами бяха подготвили сетлист от 21 песни за феновете си в България, сред които, разбира се, и най-големите си хитове. „My Life“ прозвуча още на старта, а веднага след нея удариха „Believer“, което подлуди публиката. Заредиха се още песни, с които феновете пееха – „Sharks“, „Bones“, „Follow You“, за да завършат с „Walking The Wire“.

Преди тях на сцената се качиха британските пънкари Soft Play – банда, достатъчно силна сама по себе си за хедлайнер, но и малко не на място да свири преди значително по-леките Imagine Dragons, които имат доста по-различна публика от бунтарите от Острова. Въпреки това, те дадоха своя дан за шоуто, а ние си пожелаваме да ги видим в самостоятелен концерт.

Цялата емоция и зрелищния спектакъл за ЛИЦАТА.БГ документира безпогрешното око на фотографа Иво Канин. Вижте всички снимки в двете галерии.

IMAGINE DRAGONS:

Soft Play:

Четете още по темата