ODD CREW събраха „семейството“ на таен концерт (СНИМКИ)

Odd Crew Secret Concert Dark Matters (Part I) Copyright: Licata.bg

След две години без концерти Odd Crew се завърнаха на сцена с „таен“ концерт пред специална публика – тяхното семейство, както наричат най-верните си фенове и членове на фен клуба им. Васко Райков, Васил Първановски, Мартин Стоянов и Боян Георгиев-Бонзи забиха в Grindhouse Skateboard Club в София снощи, 13 май.

Часове преди концерта, градината пред клуба се изпълни с хора в „униформи“ с надпис Odd Crew. Тениски, суитшърти, раници, дори рокли, брандирани с името на групата, различни по възраст и употреба, обвиваха феновете като брони и едновременно с това – като отличителни знаци, които сочат, че всички са едно семейство, колкото и различни да са били до преди малко, на работното си място и у дома.

ПОТНО, ЗАПЪХТЯНО, ШУМНО

Тясното пространство в клуба бързо стана потно, запъхтяно и шумно – „точно каквото трябва да бъде“, както отбеляза самият Васко Райков.

Първата половина от сета си Odd Crew посветиха на новия си албум „Dark Matters (Part I)“, който излиза официално на 27 май. Преди това обаче, най-верните хора в обкръжението на бандата имаха възможност да се почувстват специални и да го чуят първи на живо, както и първи да си закупят диска от щанда с мърчандайз.

Не беше трудно да се долови свръхемоционалното състояние на всеки от четиримата членове на Odd Crew. В малките паузи между парчетата, дори когато не говореше, в очите на Васко Райков светеше най-искрената благодарност, която сме виждали в последно време. Не в очите, а между пръстите се изливаше същата тази благодарност от Васил Първановски. Бонзи не спираше да подскача зад барабаните с усмивка, разтегната от ухо до ухо, като често поздравяваше публиката изправен на крака и с високо вдигнати палки, а в края на концерта и с изумително соло. Мартин Стоянов, стабилният сив кардинал на дебелите струни, издаваше емоцията си с тънко повдигане на крайчетата на устните изпод дългата разпусната коса.

ЕДНО СЕМЕЙСТВО

„Много е лесно да седиш на сцена и да се правиш на готин, но е друго да преживяваш това, което ние преживяваме вече 23 години и то благодарение на ВАС, не на нас„, поклони се пред фенклуба на бандата Васко Райков. Димите му бяха посрещнати със сканирания и вдигнати високо бири. А докато бирата охлаждаше огъня в телата на публиката, бандата периодично охлаждаше собствените си страсти с големи количества вода върху нажежените си глави.

Можем да кажем само едно: Гответе се за помитащо цунами от една от най-добрите родни метъл банди на 27 и 28 май в София, 3 юни – Varna Live Club (Варна), 4 юни – Rock Bar Download (Пловдив), 17 юни – Н’дей Бара Тангра (Сливен), 18 юни – Bar Target (Бургас), 24 юни – Max Club Ruse (Русе), 25 юни – Art Summer Project (Велико Търново). Повече подробности за мини турнето ще намерите ТУК!

Четете още по темата