Lunikk @ Строежа – тотално различна енергия

Lunikk @ Stroeja Copyright: Licata.bg

Lunikk имат повече сингли, отколкото концерти на живо. Имат по-искрено признание зад граница, отколкото у нас. Те имат всичко, което е необходимо (отскоро и американски лейбъл Cleopatra Records), за да покажат какво могат на все по-голяма публика.

А ние сме късметлии, че се включихме по пътя им от самото начало. Още откакто не бяха излиза на сцена, но пък бяха готови с цял албум.

(Прочети още: Lunikk стартират, разтягайки границите на поп музиката)

Дойде моментът, в който да проверим как Lunikk се справят и пред пълния клуб Строежа. А те го направиха със самочувствие и правилна самооценка. Концертът беше силно емоционален, залагащ единствено на музиката да говори. Минималистични в жестовете и думите, Дени и Криси са намерили точната доза, която да поднесат на публиката, така че да покажат отношението си към нея, но и да оставят изводите сами да си ги правим.

Това беше едва петият им концерт. Те дебютираха на живо на миналогодишното издание на Sofia Live fest. След това направиха няколко клубни участия – в Строежа и Tell Me в София и в Bee Bop Cafe в Пловдив, за да се върнат отново в Строежа в събота вечер. „Тези първи свирения са за историята, за да се сещаме колко интимно и хубаво ни е било в малките клубове“, каза ни Дени след поредното им участие. Да не забравим да добавим и много важен щрих от изпълнението им на живо – дуото излезе на сцена със самия Митко Семов зад барабаните, което тотално променя енергията на музиката им. Ако харесвате студийната работа на Lunikk, само да ги чуете на живо…

Четете още по темата