Last Hope се събраха в оригиналния състав за 20 години „My Own Way“ (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Last Hope / 20 Y MOW Copyright: Licata.bg/ Rumina Georgieva

Те винаги са знаели как да се отнасят с публиката си. Затова българските хардкор легенди Last Hope отбелязаха 20-тата годишнина на ключовия си албум „My Own Way“ с единствен по рода си концерт, за който се събраха в оригинален състав, този, в който са записали тавата. Този концерт беше единичен и няма да се повтори. Случи се снощи, 28 октомври, в малката зала на столичния клуб Mixtape 5, и ни отвя главите.

Естествено мястото беше твърде тясно, за да побере всички, които искаха да отидат, но пък така превърна събитието в нещо повече от специално. Не всеки си дава сметка, за да се случи подобен концерт, колко работа се изисква от музикантите. Някои от песните не са свирени 20 години, момчетата също не са влизали в една репетиционна отдавна в този състав. Та зад този кратък сетлист, посветен на „My Own Way“ сме сигурни, че стоят седмици, дори месеци подготовка. За да се качат само веднъж на сцена.

Специални гости на концерта бяха три банди – Death Squad, B.F.D.M. и False(-)Negative. Цялата вечер беше месомелачка, а публиката наистина празнуваше.

В края на вечерта, на мърч щанда, феновете откриха и нещо много дълго чакано – винил на албума „My Own Way“, току-що излязъл от пресата, преиздаден от Superhero Records Германия, в специална юбилейна версия!

(Прочети още: Александър Бояджиев-Чиката: Масовият поглед върху независимата култура винаги е бил повърхностен)

Ако снощи не ви е стигнала – стягайте се за Hardcore X-Mass 2023, но преди това разгледайте вечерта, уловена в кадри от Румина Георгиева за ЛИЦАТА.БГ:

Last Hope

Death Squad 

B.F.D.M. 

False(-)Negative

Четете още по темата