Jazz под звездите на Деветашкото плато

Jazz под звездите

Jazz под звездите на Деветашкото плато е един от най-самобитните фестивали с невероятна енергия. За голямо наше съжаление се провежда само в един ден, но пък зарежда душите до следващото издание. Тази година заветният ден, или по-скоро нощ, е 19 юни, а мястото – поляната пред пещера Гарваница.

Вместо на седалки или столове ще се настаните на сламени бали, покрай вас може да претича заек, а музиката ще се допълва от звуци на водопад, жуженето на насекоми и тишината на природата.

Стартът е в 19 часа, а на импровизираната сцена ще се качат едни от най-големите имена на родната джаз сцена, както и млади изпълнители. И както организаторите казват – формациите са условни, импровизациите – задължителни.

Сред най-добрия декор – природата, ще слушаме голямата звезда тази година Йълдъз Ибрахимова (вокал). Част от програмата и главен отговорник за брас секцията е тромбонистът Велислав Стоянов, на който трябва да благодарим за Оld school trombone, The essential funk trombone и Brazz VilliDJ, както и за възраждането на музиката на дядо му – Йосиф Цанков с двата албума “Онзи вятър от първата среща” и “Приказка”. Той ще гостува на Jazz под звездите на Деветашкото плато с голямата си дъщеря – 15-годишната Йосифа Стоянова, която вече има опит на сцена и в студио. Ще му партнира саксофонът на Димитър Льолев.

В ритъм секцията тази година се включват барабанистът Христо Йоцов и дебютантът под деветашките звезди – контрабасистът Веселин Веселинов – Еко. За струнната секция ще отговарят редовните гости на фестивала Александър Куманов и Димитър Благоев.

Част от програмата е и Живко Петров – един от най-влиятелните съвременни български музиканти, изявявал се редом до имена като Natalie Cole и Chico Freeman, както и с повечето български музиканти.

Тази година екипът на фестивала разширява хоризонтите с първото издание на детското матине. “Джаз за деца”.

БИЛЕТИ

Фестивалът продължава да бъде напълно безплатен

ПРОГРАМА

ДатаКогаКой
19 юни19:00чГЛАС: Йълдъз Ибрахимова, Петя Станчева, Светлина Христова, Яна Миладинова, Йосифа Стоянова
БРАС: Венцислав Благоев – тромпет, Георги Агатов – тромпет, Велислав Стоянов – тромбон, Димитър Льолев – саксофон, Петър Момчев – саксофон, Невилиян Гемижев -кларинет
РИТЪМ: Веселин Веселинов-Еко – контрабас, Христо Минчев – контрабас, Христо Йоцов – барабани, Стоил Иванов – барабани, Невена Григорова – барабани
СТРУННИ: Веселин Койчев – китара, Димитър Благоев – китара, Александър Куманов – китара, банджо
КЛАВИШНИ: Живко Петров – пиано, Атанас Миладинов – пиано
22:00чДжем-сешън /в къща за гости „Онгъл“, с. Кърпачево/
20 юни11:00чМатине „Джаз за деца“

ОБРАТНО КЪМ ВСИЧКИ ФЕСТВАЛИ!

Четете още по темата