IVA представиха I Killed The Early Days of Love

IVA @ Swingin' Hall Copyright: Licata.bg

Бутиковите им лайвове са запомнящи. И категорични. IVA не правят концерти всяка седмица, дори не и всеки месец, но енергията, която генерират на живо е нещо, което трябва да се преживее. Този път беше гарнирана с вкуса на нова песен – I Killed The Early Days of Love, от която столичния клуб Swingin’ Hall замириса на неприлични мисли в петък вечерта (10 февруари 2023 г).

Парчето носи характерния почерк на групата, смесвайки рок, блус, а този път и доста по-голяма доза джаз, под преследващите се гласове на двете сестри Ива и Елена. Текстът, както винаги, те вкарва в реалност, в която може да се разхождащ безкрайно и, въпреки че е мрачна, усещаш как не искаш да излезеш. Майсторските заслуги за лириките са на Елена Тодорова, която на живо е кълбовидна мълния, чиито ореол от енергия се блъска между стените на затвореното простраснтво, докато не запали всичко по пътя си. Ива пък е онази укротена разрушителна сила, значително по-статична, като че в пълен контраст на всичко, което излиза, щом отвори устата си или затанцува по грифа на китарата. Пълни противоположности, които на живо превръщат песните си в игра на живот.

(Прочети още: IVA – сблъсък на две музикални галактики)

Сетът на IVA беше стегнат и изобилстваше от парчета от албума им Beautiful Madness, но някак прозвуча като намек и за още много нова музика. Дали е така – скоро ще ви разкажем, заедно с Ива и Елена.

СНИМКИ

Четете още по темата