Infected Rain „заразиха“ София за пореден път (СНИМКИ)

от Асен Георгиев
Infected Rain @ Mixtape 5 Copyright: Assen Georgiev/ Licata.bg

Молдовската метълкор група, базирана в Лас Вегас – Infected Rain, се завърна пред българска публика с наелектризиращ концерт в клуб Mixtape 5 в София на 10 септември. Те споделиха сцената с българските Dumbfound и Gwendydd. 

INFECTED RAIN

Час преди полунощ Lena Scissorhands и компания запалиха сцената с огнените си расти и енергия на перпетуум мобиле. Изящното тяло на красивата вокалистка събира мощен глас, който кара публиката да полудее. Още от началото на сета им, феновете вече бяха останали без дъх (благодарение и на мощното подгряване от български банди) и навсякъде „миришеше“ на адреналин. Молдовците се разходиха из дискографията си със

сетлист, включващ „Pendulum“, „Mold“, „Fighter“, „Orphan Soul“. Стегнатият, ударен сет на Infected Rain мина като миг, доминиран от обмяната на взаимни симпатии между групата и българската публика, които се окончаха в изнасянето на българското знаме на сцената. Преди това обаче, феновете им ги върнаха с настойчиви скандирания на бис, в който бандата заби „Fool The Gravity“ и „Sweet, Sweet Lies“.

След финала, част от бандата остана в клуба и се намести удобно в зоната с мърчандайз, където се срещна лично с феновете за снимки и автографи.

БГ СИЛА

Потната и изпълнена с емоции вечер започна с необузданите Dumbfound. Ексцентрични както винаги, фронтменът Мариян Заяков се появи в секси рокля. Около него танцуваше един бас, подкрепян от гениални барабани и китара, и образуваха експлозивна енергия. Под дъжд от конфети, любезно предоставени на публиката от Марин, бандата беше подготвила сетлист, комбиниращ  най-новите с някой от най-старите им парчета.

Веднага след тях, в огъня на публиката наля бензин Gwendydd. Почти изцяло женската метъл буря в състав Никифор Никифоров (барабани), Вики Стоичкова (вокали), Тина Желязкова (китара), Рени Ангелова (китара) и Соня Радева (бас) бе причината Mixtape 5 да се напълни изцяло и да се направи идеалния преход към girl power-a на Infected Rain. Вики Стоичкова демонстрира завидна форма зад микрофона, а нямаше как да не се отбележи и точния като метроном Никифор Никифоров. Gwendydd люлееха публиката в мощно пого почти през цялото време и подариха сетлист с песни от двата си албума – „Human Nature“ и „Censored“, някои от които бяха изсвирени за първи път на живо.

Четете още по темата