Ian Paice & Purpendicular започнаха българската си обиколка от София (СНИМКИ)

Ian Paice & Purpendicular @ Sofia Copyright: Licata.bg/ Marin Karastoianov

Мини турнето на легендарния барабанист на Deep Purple – Ian Paice, със страничния му проект Purpendicular, започна снощи с първа спирка „Пиротска 5“ в София.

BEST OF СЕТЛИСТ

Вечерта беше точно, каквато музикантите бяха обещали – камерна, интимна и много близо до феновете. Въпреки сетлиста, изпълнен с вечните парчета на Purple, цареше невероятно спокойствие и отдаденост единствено на съвършено изсвирените класики. От старта с „Highway star“, през „Walking in the Shadow“, „Perfect Stranger“, „Space Truckin'“, за да стигнат до финала със „Smoke on the Water“, Ian Paice и Purpendicular разнообразяваха с не малко и от собствените си парчета – „Human mechanic“, „Ready and Willing“, „No One’s Getting Out Alive“, та дори и с „Ain’t No Love“ на Whitesnake.

Като сбор от виртуозни инструменталисти, в рамките на краткото си шоу от час и двайсет минути, те успяха да се представят и с главозамайващи сола по време на класиката „Black Night“. Нямаше как вечерта все пак да премине без бис и той беше отреден за „Stormbringer“.

МОНОЛОГ

Ian Paice, който не веднъж е гостувал у нас, за пореден път демонстрира отношение към българските си фенове като извади нашето знаме, а на финала подари палките си на един, може би, бъдещ малък барабанист от публиката. Вместо довиждане и гърбовете на музикантите, множеството в „Пиротска 5“ получи откровен монолог от легендарния барабанист, който се обясни в любов на всички меломани, защото „без хората, те (музикантите) няма да имат работа“.

Сподели че свири с Purpendicular, за да се поддържа във форма, защото ако е само с Deep Purple ще трябва да прави паузи за по 3-4 месеца, а на неговата възраст това не е полезно. Без съвсем никакви паузи Ian Paice & Purpendicular днес, 29 септември, свирят в Летен театър Бунарджика в Пловдив, а утре, 30 септември, са в зала „Скаптопара“ в Благоевград.

На столичен терен очите и ушите на ЛИЦАТА беше фотографът Марин Карастоянов.

Четете още по темата