Hayes & Y показаха високото ниво на българската алтернативна сцена (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Hayes & Y @ Stroeja Copyright: Licata.bg/ Mihaela Yovcheva

Много високо ниво на музикално забавление подариха Hayes & Y на всички посетители на клуб Строежа в София снощи /23 март/, които разграбиха предварително билетите за участието им.

Осветление, звук, сценично поведение, пълнота и артистична спойка между всички компоненти на един добре изпипан концерт. На това се радваше постоянно увеличаващата се фен база на българската банда, базирана в Манчестър. Близо двучасовият сетлист беше разходка почти от началото на групата с „The Feeling“ и „Blue“, та до двете им най-нови парчетa – „Terminal 0“ и “ Leave Forever„.

Фронтменът Благослав Анастасов излъчваше и споделяше толкова много от енергията и чувствителността си, което на финала кулминира с нещо, което рядко се вижда – излезе само с акустична китара и рискува да изпее едно парче без микрофон. Публиката буквално погълна идеята и го подкрепяше в този вълшебен момент.

Още един извънреден момент беляза концерта. Бащата на барабаниста Денис Холбек празнуваше 60-тия си рожден ден в публиката и беше поздравен, отново с помощта на феновете, с изпълнение на „Happy Birthday“.

Концертите на Hayes & Y винаги са много емоционално преживяване, но и много изпипани технически. Това именно затвърди бандата, като едно от големите имена на нашата сцена и не случайно почти всяко тяхно участие е разпродадено. Точно като мини турнето, което приключи снощи и премина преди това през Варна и Пловдив.

Вижте фотогалерията, дело на Михаела Йовчева за Licata.bg:

Четете още по темата