Infected Rain запалиха Freedom Open Air фест (СНИМКИ)

Infected Rain @ Freedom Open Air Copyright: Licata.bg/ Mihaela Yovcheva

Чисто нов фестивал за тежка музика се роди снощи, 20 септември, в София под вещите „медицински“ грижи на Lena Scissorhands – красивата, шокираща и ултра щура вокалистка на молдовската метъл банда Infected Rain. Да ни е честит Freedom Open Air, на нас – феновете, и на „родителите му“ – клуб „При черепите“.

Събитието се проведе на необичайно място – откритото пространство пред клуба в подлеза на бул. „Илиянци“ – малко в страни от центъра, малко с усещане за ъндърграунд, но пък под открито небе, с две думи, идеалното разнообразие. Организацията беше стройна и направена като „от приятели за приятели“ – без опашки на влизане, без опашки по баровете, с малка спретната сцена. Спорадичните затруднения със звука бяха бързо отработвани и не оставиха отпечатък върху настроението на публиката, която пък пасна идеално, като обем, пред сцената.

Три родни групи свириха преди хедлайнерите Infected Rain. Първи, още по светло, се качиха Electric Roxy и забиха традиционния си хард рок, граничещ с глем. С падането на слънцето, падна и височината на тоновете. „Пача“ се метнаха на сцената и рязко втвърдиха стила с грайндкор рифовете си и циничните си текстове. Mayak обаче е групата, която от скоро се превръща в ново явление на родната ъндърграунд сцена, и която истински запали публиката, като я събра точно пред сцената. Със своите соунър/дуум инструментали бандата бръкна в сърчицата на феновете и ги развълнува достатъчно, за да посрещнат Lena и Infected Rain вече настръхнали.

(ВИЖ ОЩЕ: Infected Rain „заразиха“ София за пореден път (СНИМКИ))

А от г-ца Scissorhands може да се очахва доказано само едно – full contact с публиката. Всеки път, когато молдовците идват у нас, а това се случва буквално всяка година, вокалистката на бандата оплита в огнените си коси все повече фенове – говори с тях, не позволява на химията да спре да тече между сцена и терен. В същото време енергичният ѝ начин на представяне на музиката на групата е повече от визуално впечатляващ. Той пленява и ушите, а телата неосъзнато започват да се движат. Бандата донесе и една изненада у нас – пристигна с нова басистка.

Ето как Михаела Йовчева запечата за ЛИЦАТА първото издание на фестивала Freedom Open Air:

Infected Rain:

Electric Roxy, Pacha, Mayak:

Четете още по темата