Glenn Hughes отпразнува 50 г. BURN за втори път в София (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Glenn Hughes @ Sofia Copyright: Licata.bg/ Mihaela Yovcheva

Няма и година откакто рок ветеранът Glenn Hughes отпразнува 50-тата годишнина на култовия албум Burn на Deep Purple с феновете в София, и пак се завърна за да затвърди този важен юбилей с втори, идентичен концерт.

Българската публика обаче истински обича Hughes и с огромно удоволствие се срещна отново с него, този път в клуб Joy Station снощи, 27 май, по покана на BGTSC. София беше последния европейски град от турнето, което неминуемо внесе доста сантиментален привкус на вечерта. Първи на сцената с кратък половинчасов сет се качиха Doogie White и John Steel. Glenn Hughes излезе в 21:00 часа и не слезе от светлините на прожекторите цели два часа. Неуморният му глас пренесе публиката в атмосферата на „Burn“ с изпълнения на „You Fool No One“, „Mistreated“, „Might Just Take Your Life“, „Sail Away“ и, разбира се, „Burn“, примесени с още от големите песни на Deep Purple – „Stormbringer“, „Highway Star“, „You Keep on Movin'“ и истории от времето на Hughes в групата.

Музикантите зад Glenn Hughes бяха изключителни и фронтменът не спря да сипе суперлативи за тях, а в разгара на вечерта публиката беше изненадана с гръмотевично дръм соло. През цялото време усмивката не слизаше от лицето на рок ветерана и в замяна той получаваше същите такива усмивки от българските си фенове. Изключително харизматичен, и до ден днешен Hughes успява да омагьоса всички възрасти, изпълнили залата с прекрасната енергия, която излъчва. Той успя да предаде и явно изключително важно за него послание, а именно – музиката лекува. На два пъти повтори тази своя максима, убеден, че независимо какво се е случило на работа или в училище, щом си сложиш слушалките и си пуснеш музика, все едно света става по-хубав.

Вижте всички снимки, дело на Михаела Йовчева за ЛИЦАТА.БГ:

Четете още по темата