Експлозивен концерт на Godsleep в София (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Godsleep @ Sofia Copyright: Licata.bg

Ех, тези гърци! Имат страхотна ъндърграунд сцена, която без значение стиловите различия, абсолютно се обединява под думата Свобода. Поредната съседска банда – Godsleep, заля нощна София с невъзможната да се определи стилово музика, която правят.

Но пък какво толкова значение имат стиловете, щом енергията е експлозивна и извира от първичните инстинкти. Басът е тежък, китарата на моменти е екстремна, а ударните се гонят през цялото време на живите концерти на Gosleep. Бандата се завърна у нас след 4 години, за да представи новия си албум „Lies to Survive“, но на живо имаш чувството, че са в двойно по-бързо темпо от студийните записи.

Истината обаче е, че огромната магнетична сила на тази банда идва от вокалистката Ами Макрис. Тя излъчва секс и агресия, няма задръжки, но пък има завиден гласов потенциал. излезе на сцената и до втората песен беше вече свалила шапката, обувките и чорапите си. Нямаше какво повече да се сваля, предвид облеклото ѝ, иначе фокусът щеше да се измести изцяло от музиката.

Под крехката си външност Ами крие тестостерон в количества, по-големи от на средностатистически мъж, което я прави истинска господарка на сцената. Без значение дали е с китара в ръце, дали с микрофон или просто я обладава по време на някое соло. Групата излъчва и внушава такава свобода, че за един сет време успява да отвори кафеза на всеки, който я гледа на живо и да позволи да отлети.

За съжаление отново твърде малко публика стана свидетел на този страхотен концерт, който направиха не само Godsleep, но и подгряващата банда Sheepfucher & Kraut. Предгрупата е интересна смесица от националности, чиито ритъм диктува един български бас. Тотално извън всякакви музикални закони и граници, тази банда създава интересна смесица от стилове с тежки рифове и е повече от добра новина, че трайно се установи на българската сцена.

Вижте какво запечатахме от снощната вечер с Godsleep и Sheepfucker & Kraut.

Godsleep:

Sheepfucker & Kraut:

Четете още по темата