Норвежката експериментаторка Synne Sanden направи първи концерт у нас (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Synne Sanden & Wow Sailor @ Live&Loud Copyright: Licata.bg/ Рая Делчева

Ексцентрична, с нетрадиционен подход към музиката, съчетаващ експерименти с поп, рок и инди, но с оголен нерв – Synne Sanden направи първия си концерт в България снощи, 24 ноември, в столичния клуб Live & Loud.

Wow Sailor

Обявен като подгряващ изпълнител, норвежецът Kim Uglum Reenskaug, чиито солов проект носи името Wow Sailor всъщност се превърна в хедлайнер, след като към него се появи самата Synne Sanden и той остана на сцената до края на вечерта. Сетлистът започна с няколко изпълнения от репертоара на Wow Sailor от първия му албум “Happy Fear”, в който всъщност Synne взима голямо участие с вокалите си. Меланхолия и експериментално съчетаване на звуци от инструменти, синтове и различни шумове рисуват подсъзнателни картини в слушателя. Wow Sailor казва за „Happy Fear“, че е вдъхновен от контрастните емоции като щастие и страх, и тяхното съвместно съществуване вътре в нас. Изпълнителите понесоха публиката на пътешествие през вътрешните им светове и емоционалните преживявания по пътя към себеразбирането. Хибридните инструментални изследвания съчетават звученето на акордеон и хандпан на фона на изтънчени електронни основи.

Synne Sanden

Synne Sanden е експериментален музикант, който пише сам музиката и текстовете си. Зад гърба си има пет издадени албума, като на сцената на Live & Loud представи последния – “Unfold”. Публиката се понесе на пътешествие в един абстрактен звуков пейзаж, плод на уникалния почерк на Synne. Творчеството ѝ е вдъхновено от теми, за които рядко се говори публично, като омразата, завистта, непълноценността, гняв, срам, но и щастие от споделена интимност и красиви изживявания. Затова песните ѝ могат да накарат публиката да се лута между крайни емоции и да обърне поглед навътре към себе си. Synne Sanden експериментира както с разнообразни вокали и похвати на пеене, така и с използваните инструменти – синтезатори, акордеон, хандпан, арфа, барабани, бийтове, струнни инструменти.

The Silence Inside

Тази изключително предизвикателна емоционално вечер беше открита от българския проект The Silence Inside, създаден от Николай Берберов, към който с вокали наскоро се присъедини съвсем младата Ангелина Сапаревска – Angelie. Електронните експерименти на Бебо придобиват интересен завършек с джазовите интерпретации на Angelie, за да се слеят в мрачни парчета с танцувален привкус.

Очи и уши на ЛИЦАТА.БГ снощи беше фотографът Рая Делчева.

ФОТОГАЛЕРИЯ:

Четете още по темата