Холандците De Staat с брутален концерт в Терминал 1 (СНИМКИ)

De Staat @ клуб Терминал 1 Copyright: Licata.bg

Може би неочаквано, предвид неособено пълния клуб Терминал 1 снощи (6 ноември), концертът на холандците De Staat се превърна в едно от най-добрите клубни участия, на които сме били свидетели в последно време.

Превърнали се почти във феномен преди няколко години, поканени да пътуват с Muse на турне и записвайки участие на един от най-големите фестивали – Гластънбъри, De Staat пристигнаха със собствена продукция (звук, осветление, екип и роудита) за поредната си изява в София, след като бяха разпродали клубния си концерт в Букурещ предишната вечер. Сценичните им изяви са авангардни, много артистични и пълни с брутална енергия, която няма как да не остане незабелязана и невъзприета от публиката без значение колко е на брои. Прилично дълъг сетлист от стари и нови парчета (дори такива, които тестваха пред публика) ни разходи из дискографията им. Те обаче излязоха от предварителния си план и допълниха песните за участието си в София, в движение.

Бесни танци и пот се лееше не само пред сцената, но и на нея. А в средата на концерта дори тази бариера отпадна и двете станаха едно – фронтменът Torre Florim и мултиинструменталистът Rocco Hueting, слязоха в публиката, която им обособи достатъчно място на дансинга за един „танцов двубой“ с микрофони за парчето „Pikachu“. Финалът, преди биса, беше сложен от най-големия им хит „Witch Doctor“, на който публиката се завъртя в хипнотизиращ кръг, точно като във видеото на песента. De Staat се върнаха на сцена за още две изпълнения, а след края на концерта останаха дълго, за да разговарят с феновете.

SUPPORT

Две банди дадоха начало на концерта на De Staat снощи – българите ALI и британските пънкари CLT DRP, които пътуват с холандците на цялото им европейско клубно турне.

Подгряващите групи бяха подготвили стегнати сетове с висок волтаж, като ALI подариха на публиката нова музика, шлифовани стари любими парчета и един кратък, истински рокендрол момент, в който фронтменът Алан Абдала завърши сета на бандата със сутиен за врата.

CLT DRP са избухващо трио, което просто кипи и за нас са ужасно приятно откритие. Британците не спестиха нито милиметър сила, нито капка пот, за да наелектризират публиката и направиха сцената своя за половин час.

CLT DRP

ALI

Четете още по темата