Чудовищен концерт на Cradle of Filth, Wednesday 13, Sick N’ Beautiful и Drift в София (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Cradle of Filth @ Sofia Copyright: Licata.bg/ Mihaela Yovcheva

Четири изключително зрелищни банди организираха парад на метъл чудовища снощи, 5 март, в столичния клуб Joy Station. Ветераните Cradle of Filth, Wednesday 13, който поведе музикантите си през дискографията на Murderdolls, нахъсаните Sick N’ Beautiful и кибер американците Drift се събраха за съвместен концерт по покана на BGTSC.

Въпреки делничния ден, публиката лека-полека се събра в клуба. Първите два сета – на Drift и Sick N’ Beautiful бяха кратки и стегнати, и въпреки рехавата все още посещаемост – зрелищни и енергични. Drift докараха от Лос Анджелис своя атмосферичен индъстриъл рок и утопични кибер костюми. Sick N’ Beautiful пък завладяха с женската и адски силна и агресивна енергия на фронтдамата си, която дори извади ъглошлайф, с който застърга по китарата си докато хвърляше искри.

Като че ли магически мястото се изпълни с хора за излизането на Wednesday 13. Немалка част от публиката беше дошла именно заради него, а той се отблагодари с обещания трибют към Murderdolls (бандата, която Джоузеф Майкъл Пол, както е истинското му име, създаде с покойния барабанист на Slipknot Joey Jordison). Завършиха с циничната „I love to say fuck“, за която извадиха интересно изрисуван чадър.

В разгара на вечерта публиката вече беше толкова на гъсто, че трудно можеше да се преходи през нея. Очакването си заслужаваше и ветераните Crаdle Of Filth не разочароваха. Шоуто им беше на ниво с идеалния баланс между мрачни, хармонични вокални линии и агресивните писъци на Дани Филт. Сетлистът даде на всеки по нещо – през всички най-популярни песни на бандата, та до парчета от последния албум „Existence Is Futile“ (2021).

Всичко най-интересно от четирите банди в кадри запечата Михаела Йовчева за ЛИЦАТА.БГ.

Cradle of Filth:

Wednesday 13:

Sick N’ Beautiful:

Drift:

Четете още по темата