Vio-lence, траш без блясък, за пръв път в България (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Vio-lence @ Sofia Copyright: Licata.bg/Ivanichka Kyuchukova

Vio-lence, ветераните от втората вълна на траш метъла в Сан Франциско (базата на Metallica), гостуваха за пръв път у нас. От оригиналния състав, захранил и създал банди като Machine Head (неин основател е китаристът на Vio-lence Роб Флин, към когото бързо се присъединява и другият китарист и основен композитор Фил Демел) пристигна само вокалистът Шон Килиън.Е, предполагам, че можеше да го видим и в доста по-добра форма. Въпреки усилията си да комуникира с публиката, която дълги година е чакала да чуе групата на живо, му беше трудно, също както на моменти го затрудняваше равновесието и да удържи микрофона.

Музикантите, с които пристигна обаче, държаха положението под пълен контрол, избягвайки дълги паузи и с неизчерпаема енергия. На сцената се качиха барабанистът на Exmortus Адриан Агилар, китариста на Fueled By Fire Марио Салседо и басистът Макс Мейхем от Evil Invaders. Определено мощна и сработена банда, особено, ако се има предвид, че свирят заедно съвсем отскоро и в екстремни обстоятелства. В последните месеци Фил Демел за втори път си тръгна от Vio-lence, а басистът Кристиан Олде Волберс (ex-Fear Factory, ex-Korn) не може да пътува, заради здравословни проблеми. На този фон изгубеният „блясък“ а Шон Килиън личеше още повече. Колкото и да не бяха успели да напълнят клуба, уважението към всички фенове, които присъстваха е редно да се засвидетелства от всеки един член на бандата.

Vio-lence получиха и стабилно подгряване от българската група Terravore – сравнително нова банда на екстремната ни сцена, но работеща здраво. Точно в деня на концерта момчетата изкараха третия си дългосвирещ албум „Spiral of Downfall“, от който забиха няколко парчета.

VIO-LENCE:

TERRAVORE:

Четете още по темата