U.D.O. и Tailgunner в София – две поколения здрав метъл в една вечер (ФОТОГАЛЕРИЯ)

U.D.O. @ Sofia Copyright: Licata.bg/ Rumina Georgieva

Две поколения класически хевиметъл се срещнаха снощи, 31 март, на сцената на столичната зала „Христо Ботев“. Легендарният немски метъл „генерал“ с над 50-годишен стаж, Удо Диркшнайдер кацна с бандата си U.D.O., за да представят новия си албум „Touchdown“, с който обикалят в момента света. София беше финалната спирка от европейското им турне и пристигнаха по покана, на SME. Преди тях на сцената се качи младата британска банда Tailgunner, която напълни залата от първата минута с взривната си енергия.

Точно това беше снощната метъл вечер – среща на младата енергия и улегналия опит на ветераните. Две крайности, които се допълниха прекрасно в една емоционална вечер за българските фенове на хевиметъла.

Tailgunner, които са на сцена от 5 години, заляха залата с адреналин и наред с авторските си парчета от дебютния си дългосвирещ албум „Guns for Hire“ (2023), направиха чудесна връзка с класическите си корени, като завършиха сета с вечната „Painkiller“ на Judas Priest и настроиха публиката за излизането на ветераните U.D.O.

Нисичкият, набит Удо Диркшнайдер, който завладя световната метъл сцена като вокалист на Accept през 80-те, и музикантите му са написали много мощен нов албум „Touchdown“. Въпреки 72-те години на фронтмена, гласът му е в абсолютна форма. Благодарение на това U.D.O. поднесоха съвсем различно изживяване на феновете, които ги гледаха само преди година отново у нас – не само нов сетлист, но и „нов“ член на групата – басиста Петер Балтес, който напусна Accept и се присъедини към Диркшнайдер наскоро. Две легендарни имена от Accept се събраха отново на една сцена и това беше паметен момент за най-запалените фенове.

Ето как премина вечерта, запечатана в кадрите на Румина Георгиева за Лицата.бг:

U.D.O.

Tailgunner:

Четете още по темата