Ville Valo омагьоса публиката в София (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Ville Valo Noir Tour @ Sofia Copyright: Licata.bg/Ivanichka Kyuchukova

Ех, какъв 18-ти рожден ден си направиха радио Тангра Мега Рак. Как само отбелязаха пълнолетието си! Бяха поканили самия Ville Valo от HIM на празника си, който премина през София с актуалното си световно турне Neon Noir и буквално омагьоса, разпродадения преди месец клуб Joy Station.

Онази тъмна, но притегляща химия, която струи от този артист е неописуемо осезателна, когато си в една зала с него. Той привлича към себе си всичко, като черна дупка, и поглъща ежедневието, за да остане само вакуум изпълнен с мрачна музика за любов. Не случайно много преди отварянето на вратите на залата, отпред се виеше дълга и търпелива опашка. Едно цяло поколение, за което Ville е истински идол, беше дошло да го види на живо и, най-вече, да го усети. Бяха довели и децата си, и изпълниха залата на клуба. А Ville беше подготвил специален сетлист, в който редуваше соловите си песни с химните на HIM. Той пристигна у нас за първия си самостоятелен концерт с много здрава банда зад гърба си, която направи вечерта истински мощна.

Изключително обран на сцена, той Ville Valo диктуваше правилата на вечерта само с пронизителните си прозрачносини очи, а под него се люлееше море от щастливи ръце. Публиката не спря да пее, а финландецът се забавляваше, като ѝ даваше възможност от време на време да прави това. Изкусните му фалцети, съчетани с дълбоки низини, демонстрираха разкошния му непокътнат глас, който с годините става все по-овладян инструмент, основно оръжие, което умело използва, свел сценичното си поведение да минимализъм.

Преди Ville Valo и групата му да излязат, публиката с любопитство изслуша краткия сет на лондонското дуо Zetra. Мрачен, тежък и минималистичен, идеално резониращ на музиката на идолa от HIM.

Снимки от цялата вечер са дело на Иваничка Кючукова за Licata.bg.

Ville Valo:

ZETRA:

Четете още по темата