As I Lay Dying и This Burning Day сътвориха мощна метълкор вечер в София (ФОТОГАЛЕРИЯ)

As I Lay Dying @ Sofia Copyright: Licata.bg/ Rumina Georgieva

Американската метълкор банда As I Lay Dying гостува за първи път в София и пометоха Зала 3 на НДК снощи, 2 април, по покана на Fest Team. За тази „нечестива“ кауза определено им помогна българската съпорт банда This Burning Day.

Мощни, зловещи и хипер енергични, Tim Lambesis и компания пръскаха тестостеронова енергия, която течеше от бруталния им звук. Още от излизането им на сцена, публиката се превърна в едно общо меле, от което стърчаха щастливи ръце, а понякога и крака. Нищо не беше на мястото си, докато коси се вееха от двете страни на огражденията – и под прожекторите, и сред събралото се множество. (Сетлист на бандата може да видите след ФОТОГАЛЕРИЯТА).

This Burning Day стартираха вечерта точно в 20:00 часа. Немалка част от феновете бяха дошли да видят и тях специално, и те им се отблагодариха с дълъг, едночасов сет. Съвсем естествено публиката не можеше да стои мирно, а явно и музикантите, които скачаха понесени от адреналина по сцената и сред феновете. Стабилен мошпит се беше оформил пред сцената и градусът на настроението се покачи много бързо до връхната си точка.

От старта на концерта, до самия му край, подът на Зала 3 на НДК, която е с особена висяща конструкция, се люлееше и създаваше постоянното усещане за екстремно преживяване. Колко ли още подобни концерти може да издържи точно тази зала?!

Снимките от тази мощна метълкор вечер са на Румина Георгиева за Licata.bg.

As I Lay Dying:

СЕТЛИСТ As I Lay Dying:

 1. Nothing Left
 2. Falling Upon Deaf Ears
 3. Through Struggle
 4. Redefined
 5. Condemned
 6. An Ocean Between Us
 7. Shaped by Fire
 8. 94 Hours
 9. The Darkest Nights
 10. Blinded
 11. Anodyne Sea
 12. The Sound of Truth
 13. My Own Grave
 14. Confined

This Burning Day:

Четете още по темата