Стефан Вълдобрев върна масовите концерти у нас за рождения си ден

Стефан Вълдобрев copyright: Licata.bg

20 май 2021 г. може би ще е отбелязан в календара на Стефан Вълдобрев като най-мащабния му рожден ден, на който присъстваха хиляди познати и непознати. Грандиозно парти беше близо 3 часа на най-новата локация за събития на открито в София – Арена София (Колодрума в Борисовата градина). Първият толкова голям концерт у нас от старта на пандемията. Първият, на който като че ли нямаше пандемия.

И след като беше рожден ден нищо не вървеше по правилата на концерт. Първо – започнаха с поклон, който по традиция винаги е накрая. Второ – първо публиката пя, а след това самият Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени. Мощно Happy Birthday огласи Борисовата градина, за 51-то лято на артиста. Трето – бандата бяха подготвили няколко песни, които изключително рядко пеят на живо! Плюс една чисто нова.

В обичайния сетлист от около 20-тина песни Стефан и компания бяха добавили „Карай напред“, „Май“ (която Вълдобрев изпълни сам, само с китарата на Миро Иванов), „Вълк“, “Хеликоптер” – общо 26 парчета. Направиха премиера на живо на „Голяма работа“ – първия сингъл от предстоящия им нов албум, който излиза след около месец.

Ето какво сподели и самият Стефан Вълдобрев във фейсбук страницата си часове след концерта и рождения си ден:

Ето я гледката пред нас снощи. Не намирам точните думи да я опиша. Вълшебна вечер. Приличаше на събуждане от дълг сън и осъзнаване, че реалността е безкрайно красива. Никога не съм получавал толкова огромен подарък за рождения си ден. Това, че дойдохте без страх от нищо, че бяхте хиляди, че заредихте въздуха със смисъл и сигурност, че ни прегърнахте с любовта си, че отворихте сърцата си, подобно нещо не се забравя. Целия ден вчера, не съм търсил прогнози за времето, както не го правя преди никой открит концерт вече пет-шест години. Знам, че вие се появявате и облаците си отиват. Като шамани сте. Пяхте и танцувахте в студа, празнувахте с мен и вашите рождени дни…

Благодарности и към организаторите от Loud Concerts и BGTSC, както и на домакините от Колодрума, (Арена София). Организацията беше на световно ниво. Споделиха ми, че това бил едва третият осъществен концерт в Европа за тази година (след един в Англия и един в Испания) и се бяха подготвили точно като за събитие от такъв мащаб.

Благодаря на всички ви за този специален 20 май!!!

Припомнете си предишния голям концерт на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени ТУК!

Четете още по темата