Ozric Tentacles в София (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Ozric Tantacles @ Sofia Copyright: Licata.bg/ Ivanichka Kyuchukova

Една от емблематичните английски прогресив, псайкъделик рок банди Ozric Tentacles изнесе втория си концерт в България на 18 април в столичния клуб Singles, по покана на Wrong Fest. Времето, прекарано с тяхната музика на живо се приближаваше в голяма степен до състоянието на транс и пълно сливане с музиката за голяма част от публиката, изпълнила капацитета на клуба.

Този концерт беше едно необичайно отклонение от голяма част от музикалния афиш на родните живи сцени, който сме свикнали да гледаме. Може би и затова сред публиката, изпълнила капацитета на клуба трудно можеше да се чуе българска реч. Личеше и по начина, по който меломаните се забавляваха на музиката – без задръжки, танцувайки напълно освободени и отдадени на момента.

Това настроение обзе присъстващите още от началото на вечерта, когато първи се качиха на сцената подгряващата банда Silas & Saski. Всъщност това е дует между китариста и клавирист Сайлъс Нептюн и флейтиската Саски Максуел, които са пълнокръвни членове и на Ozric Tentacles. Те излязоха на сцената с Пат Гарви на барабаните, който остана зад ударните и за основния сет. С две думи – подгряващата група просто преля в хедлайн бандата. Музиката и на двете също си кореспондираше напълно. И за основния сет остана само Ед Уин да хване китарата, а Вини Шилито – баса.

И двете групи свириха част от съвсем новите си албуми и изпълняваха мисията си – да разпространяват любов и хармония с вселената, под звуците на сложна комбинация от псайкъделия, спейс и прогресив рок, примесени с джаз, електроника и какво ли още не. Сътвориха една вечер с особена енергия, която рядко се случва на столичната музикална сцена.

Ozric Tentacles:

Silas & Saski:

Четете още по темата