Италианците Clustersun хипнотизираха София (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Clustersun (It) @ Sofia Copyright: Licata.bg/ Raya Delcheva

Като че ли в последно време част от живата клубна сцена в София си е поставила задача да ни покаже, че Италия е не само пица, просеко, футбол и мода, а и адски яка, цветна и разнообразна алтернативна музика. Clustersun са поредните гости от Ботуша, който донесоха страхотна авторска продукция – смесица между шугейз, псайкъделик, пост рок. Накратко – обсебваща мелодия, смесена със суров шум и стоунър китари на сцената на бар Singles снощи, 2 декември, по покана на Threecords Record.

След турне в Америка и Европа, Clustersun най-накрая стигна и до Балканите, където да ни представи последния си албум “Avalanche”, издаден през 2021 г. с обложка, нарисувана от Марко Балдасари, който пък преди по-малко от месец също свири в София заедно с групата си Sonic Jesus (виж тук). “Avalanche” е най-високо оцененият албум на Clustersun до момента, и попадна в различни класации за най-добър албум не само в Италия, но и в други държави през 2021.

Музиката на Марко Чизари (вокали и бас), Марио Ло Фаро (китара) и Андреа Конти (барабани и беквокали) е вдъхновена от стремежа да се впуснем в търсения както на далечни светове, така и на дълбоките мистерии в душите ни. В това търсене бандата намери сродна душа в невръстния зрител Филип, който беше пристигнал на концерта със своя китара играчка. Групата го покани да се присъедини към тях на сцената, като той по нищо не отстъпи на сценичното присъствие на музиканти.

Марко Чизари и Марио Ло Фаро на няколко пъти слизаха да свирят сред публиката и заразиха всички присъстващи с енергията си. Сетът завърши с няколко биса и психиделична импровизация, която Марио изпълни, превръщайки китарата си в диджейски пулт.

Фоторазказът от концерта в София е на Рая Делчева, специално за ЛИЦАТА.

Довечера, 3 декември, Clustersun ще свирят в Пловдив в Bee Bop Cafe.

Clustersun @ bar Singles:

Четете още по темата