Hellion Stone представиха новия си албум Scapegoat

Hellion Stone Copyright" Licata.bg

Една от любимите ни нови БГ рок банди Hellion Stone представиха втория си албум Scapegoat с мини турне из страната в последните две седмици. Те изсвириха тавата в четири български града като една от спирките им беше столичният клуб Mixtape 5 на 21 май 2021 г.

Клубът беше препълнен от рок фенове, копнеещи отново да получат емоцията от музика, изсвирена на живо. И не взеха нищо по-малко от това, че чак имаше и изненади в концерт-промоцията на Hellion Stone. По средата на шоуто, неочаквано, вокалистът Иво Попов качи на сцената музикалния продуцент на Scapegoat – Васко Райков (студио Audioslot), при когото са записали както актуалната си, така и дебютната си едноименна тава от 2017 г.

Много дизел, мускули, мощни китари и брутален глас имаше във вечерта на Hellion Stone в Mixtape 5. Иво Попов (вокали), Стефан Стефанов (китари), Иван Стоянов (китари), Атанас Пангев (бас) и Станислав Кънов (барабани) не се бяха качвали на сцена от малко повече от 9 месеца и енергията им беше буквално помитаща, въпреки малките размери на клуба.

Повече за албума Scapegoat ви разказахме съвсем наскоро. Може да прочетете ТУК!

Композиран, сглобен и записан в рамките на една година, вторият албум звучи повече от хомогенно и е чудесна моментна снимка на бандата, която здраво е напънала южняшките рифове.

Песен от Scapegoat е и в нашата селекция с най-добрите нови БГ рок парчета, която актуализираме всяка седмица в плейлиста #Licata Rocks в Spotify (Може да го чуете ТУК! Не забравяйте да се абонирате!).

Четете още по темата