всеЕлена Сиракова представи своите „Галактики“

Copyright: Licata.bg

Елена Сиракова е един от най-впечатляващите млади артисти. Не само, защото има гигантски глас – такъв имат много хора. Не само, защото е безкрайно смела и се гмурка в соул и джаз музиката. Това момиче е създадено да стои на сцена. Всеки неин жест издава самородно сценично поведение. Изпипва участията си до най-малкия детайл. Преобразява пространствата, в които пее не само метафорично, но и съвсем буквално.

След дългата концертна пауза, наложена от пандемията, Елена Сиракова най-накрая успя да представи на живо първия си самостоятелен албум „Галактики“. Ценителите на музиката отдавна познават това EP, което тя написа сама от начало до край, а финалният акцент сложи TromBobby с най-точните аранжименти. Въпреки това, певицата се беше подготвила за концерта си в столичния клуб Kino Cabana повече от звездно. Сцената беше превърната в металически отблясък, от тавана висяха светещи звезди и планети. Заедно с нея излязоха седем музиканти, две беквокалистки и две танцьорки.

(ОЩЕ: Телепортация в „Галактики“-те на Елена Сиракова)

Въпреки че албумът е дебютен, Елена потъна в сцената като във свои води, опитно комуникираше през цялото време с публиката и танцуваше наравно с професионалистките. Енергията й като кълбовидна мълния струеше от нея, излизаше от гърлото й и обикаляше препълнения клуб.

На живо Елена Сиракова остави душата си в шестте парчета от EP-то, като допълни сета си с предишни свои авторски песни и едно изненадващо, предпремиерно парче – дуета „Поне за миг“.

Та, ако харесвате малко по-сложната музика и искате да видите истинско представление на сцена – отидете на следващия концерт на Елена Сиракова.

СНИМКИ

Четете още по темата