Brass Against сложиха точка на турнето си в София (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Brass Against @ Sofia Live Club Copyright: Licata.bg

33 града и 35 концерта за месец и половина. Ето на такъв убийствен тур из Европа сложиха точката лудите Brass Against именно в София снощи (16 ноември).

Формацията, чиито състав е с дължината на телефонен указател, този път пристигнаха с вокалиста Майкл Кунио. Почти бяхме ударили джакпота да ги видим с два гласа, но буреносната Лиза Колби се оттегли след първата част на турнето, заради други професионални ангажименти зад Океана. Групата излезе водена от музикалния си директор – саксофониста Андрю Гутаускас, а до него, освен Кунио, застанаха още Джо Ексли (туба), Глеър Геноуд (китара), Нейтън Бел (барабани), Франк Коен (тромбон) и Уейн Тъкър (тромпет).

Само с първите ноти на тази мощна брас секция разпродадения Sofia Live Club буквално се превърна в пещ. Но на американците, които правят едни от най-популярните рок и метъл кавъри, това не им стигна и много бързо забиха един от специалитетите си „Killing in the Name“ на Rage Against the Machine. И публиката пламна! И така горя до края на сета, който не беше особено дълъг. За сметка на това беше разнообразен и с кратко лирични отклонение от Майкл Кунио, който за пореден път декларира философията на бандата – ПРОТИВ расизма, хомофобията и омразата, и ЗА промяна на системата, която дели хората по какъв ли не признак.

Запечатахме тази експлозивна емоция от финала на турнето на Brass Against в Европа в снимки:

Четете още по темата