Palaye Royale – има място за съвременни банди в българския концертен бизнес

Palaye Royale Copyright: George Achov/ Licata.bg

Концертът на супер актуалното американско арт-рок трио Palaye Royale, на 7 март в столичния клуб Joy Station, беше истинско завладяващо шоу на млади и талантливи музиканти, което ще остане емоционален спомен в присъстващите, но и нещо повече. Това участие даде поредния ясен сигнал, че има място, дори има глад сред българската концертна публика, за млади, актуални чужди групи, които да гостуват у нас. Новото поколение активни концертни фенове са в крак със световните тенденции и ги търсят и в родината си. Доказателство за това беше и разпродаването на концерта на Palaye Royale, организиран от Loud Concerts, доста преди бандата да пристигне, включително на VIP пакетите, които даваха възможност за среща с музикантите.

FULL CONTACT

Братята Kropp се качиха на сцена с абсолютна точност в 21:05ч, а първите редове запяха с тях още от отварящата песен и така, чак до финала. Тези момчета буквално кипяха от енергия, която преливаше в постоянното им движение. Обменът на емоции между тях и публиката стигна до моменти на full contact при двете слизания на фронтмена Remington Leith сред феновете, а за финал изпълни коронния си номер – да увисне от фермите над сцената и дори с главата надолу, въпреки че не беше лесно в клуб да се осъществи тази негова запазена марка. За съжаление локацията не му позволи да изпълни друго свое любимо занимание – „плаване“ с надуваема лодка сред публиката. За сметка на това пък десетки шишета минерална вода с пробити капачки служеха за водни „оръжия“ на музикантите и правеха страстите все по-мокри.

АНТРАКТ

Сетът на Palaye Royale започна с кратък късометражен филм за групата, който намери своето продължение в антракта, обявен от братята Kropp. След него те излязоха, придружавани от 15-20 гигантски балони, които полетяха към феновете, а китаристът Sebastian Danzig ги пукаше с главата на китарата си. Бандата смени и сетлиста на шоуто в последния момент преди да се качи на сцена. Първоначалният ред на песните, които ги очакваше до мониторите, беше подменен непосредствено преди да стъпят на сцена, а личното си отношение към българските фенове, които виждат за пръв път, Palaye Royale изразиха и в профилите си в социалните мрежи.

STARBENDER

И може би нищо от този концерт нямаше да е точно същото, ако не беше адски силната подгряваща банда Starbenders, с която Palaye Royale са в един музикален лейбъл и са пътували на турне и през 2019 г. Starbenders са авангардна, адски талантлива смесица от пънк, рок и още нещо. Музикалната преса зад Океана ги подрежда в класации за млади банди, от които се очакват големи неща, а у нас  – Kimi Shelter, Aaron Lecesne, Emily Moon и Kriss Tokaji със сигурност спечелиха още доста фенове. Те така нажежиха публиката, че спестиха всякакви усилия на хедлайнерите, които влязоха направо във високия градус на настроение още от първия си тон.

Фотографът Георги Ачов и неговите верни аналогови камери (и помощник телефон за един кадър) бяха на място, за да запечатат на лента жестокия дебют на Palaye Royale и Starbenders в България.

ГАЛЕРИЯ Palaye Royale

ГАЛЕРИЯ Starbenders

Четете още по темата