Среща с музиката на Jam on the River

Вероника Тодорова (All-Star-Jam-Band) @ Jam on the River

Този път не отидохме на рок, концерт, нито на джаз, нито на поп, фолклорен, етно или каквато и да било музикална изява, която може да се постави в рамки. Дадохме си среща с музиката на третото издание на фестивала Jam on the River (ПЪЛНА ПРОГРАМА), което се провежда в Троянския Балкан, до село Дебнево.

Да си призная бях доста скептична за смесването на фолклор с тъпани и гайди, рок и поп с висока класа джаз джем сешъни, а наоколо да щуреят десетки деца и да се мажат с боички и други палави забавления. Оказа се, тънката нишка на музиката, направена с много умения и сърце успява да обедини всички стилове и да им направи комфортно място да застанат един до друг поне за два дни на Jam on the River. Така Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени се озоваха на една сцена с тъпаните на „Тропангелес“ и Гайдарска дружина, и джаз импровизации от Стара Загора на Project 7. Теодоси Спасов пък смеси вълшебния си кавал в един де със ска-джаз лудетините от Lady&Gents и 20-тина страхотни баби, певици от село Врабево.

А мястото наистина беше комфортно. Определено мога да кажа, че Jаm on the River е един от най-красивите фестивали, защото се разполага на страхотни поляни, точно до река Видима, в която може да се къпеш и да слушаш джаз, а над теб да се извисяват като покрити със зелен мохер извивките на Стара планина.

Въпреки че Jam on the River се прави основно с ентусиазма на акордеонистката Вероника Тодорова, организацията му се отличава с високо ниво – качествена голяма сцена и добър звук, осветление, чудесна организация и осигуряване на храна, вода, напитки и всичко необходимо да си прекарате два дни с музика сред природата.

ДЕН 1

ДЕН 2

Четете още по темата