Amorphis препълниха „Пиротска 5“ (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Amorphis @ Pirotska 5 Copyright: Licata.bg/ Mihaela Yovcheva

Препълнена зала „Пиротска 5“ посрещна метъл величията от Хелзинки Amorphis, които се завърнаха в България, като част от голямата си обиколка, посветена на последния им албум „Halo“ и по покана на BGTSC.

Финландците се качиха на сцената в София снощи, 5 ноември, в чудесна компания от още две банди – исландците Solstafir и сънародниците си Lost Society. Старт на разпродадения концерт дадоха именно последните, които със своето траш и груув метъл звучене не просто подгряха феновете, а направо ги запалиха.

Обстановката малко се поуспокои с атмосферичните епични парчета на Solstafir, които пътуват с Amorphis на всички европейски дати. Исландците подариха на българските метъл фенове едночасов концерт, след който започна голямото пренареждане на сцената за хедлайенрите. Бяха добавени осветление и подиум, освен обичайната смяна на инструменти.

Обстановката за излизането на Amorphis беше потна и гореща между плътно прилепналите тела на феновете със завидна средна възраст. Бандата беше подбрала балансиран сетлист от най-разпознаваемите си парчета, наред с новата продукция.

Емоциите от този концерт за ЛИЦАТА.БГ запечата Михаела Йовчева.

Amorphis:

Solstafir:

Lost Society:

Четете още по темата