Guadalupe Plata – дяволска музика от Андалусия (ФОТОГАЛЕРИЯ)

от Георги Ачов
Guadalupe Plata Copyright: Licata.bg/ George Achov

Харизматичните испанци Guadalupe Plata посетиха отново нашите ширини, за да превземат публиката с мрачно гмуркане в демонично рокабили от най-висок клас, на 13 април в столичния бар Singles по покана на Alarma Punk Jazz.

Бандата прекара концерта под тъмни червени светлини, създавайки интимна обстановка и всичко мина на един дъх изцяло в музика – без анонси на песни, закачки или бърборене. И това не от арогантност,  а защото Педро и Карлос бяха погълнати от песните си.

Испанското дуо определено умее да привлече вниманието на всеки меломан със своя уникален звук смесицата от стилове – рокабили, фламенко ритми, блус. Нещо като атракция беше гост-музикантът за това турне Луис Пантерата, който, седейки в дъното на сцената, създаваше допълнителен колорит свирейки на шише с вилица, лъжица и на стара метална кутия.

Не бяха нужни повече от две парчета, преди първите зрители да се включат в ритъма с наелектризиращи танци, а в края на сета всички танцуваха лудо пред двамата музиканти.

Относно техническата част беше доста голямо предизвикателство да снимам почти в пълна тъмнина. Почти винаги с мен са двете ми камери – Leica M5 и Leica M6, оборудвани с обективи – 35 f/1.4 и 50 f/2. За филмите традиционно залагам на Ilfrod HP5. Натиснах филма на 6400 ISO, като дебнех преминаващите прожектори осветяващи за секунди изпълнителите. Фокусирах по усет.

Guadalupe Plata:

Четете още по темата