ПРЕМИЕРА: Metallica пусна live албумa S&M2

Metallica S&M2 Brett Murray

Днес е премиерата на live албума на Metallica и Симфоничния оркестър на Сан Франциско S&M2.

Тавата, която излиза във всякакви варианти – CD, DVD, Blu-ray, винил и делукс разновидностите им, е събрана от двата им легендарни концерта за откриването на Chase Centre в родния им град на 6 и 8 септември 2019 година. С него бандата отпразнува и 20-тата годишнина от първия концерт със Симфоничния оркестър на Сан Франциско, който им донесе „Грами“ през 1999 година за най-добър live албум.

В S&M2 са включени 20 песни (повече от два часа и половина музика), като две от тях са класически композиции избрани лично от почетния диригент на Симфоничния оркестър на Сан Франциско – Майкъл Тилсън Томас, почетен участник в концерта.

Официалният трейлър на S&M2

Звукът е наново ремиксиран и мастериран от групата, а филм излиза в чисто нов вариант, дело на Джо Хътчинг (Through The Never) и различен от вида, в който премина по голмите екрани през октомври 2019 г.

40 000 фена от 70 стани успяха да видят на живо това незабравимо шоу преди година. Още стотици хиляди пък станаха свидетели на концерта на голям екран само месец по-късно. Той беше пуснат екскузивно на 9 и 11 октовмри 2019 г. в 95 държави и повече от 3700 кина по цял свят, включително разпродадени прожекции и в България.

Седмица по-късно Metallica инкасира поредния си рекорд – този път за най-голямо рок събитие, излизало по кината, след като спечели 5,5 милиона долара. Още в първия си ден по кината S&M2 зае четвъртото място в целия бокс офис на Америка и 3-то във Великобритания.

Тези концерти бяха и последното излизане пред публика на цялата група заедно преди Джеймс Хетфийлд да влезе в клиника за рехабилитация от зависимостите си към алкохола. От тогава групата не се е събирала заедно на сцена и заради епидемията от коронавирус.

Четете още по темата